Μαυράκης:Να απομακρυνθούν τα απόβλητα από το παλιό λατομείο Τανάγρας

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του κ. Νικόλαου Μπλάνα να αναδείξει μια διαρκή παρανομία που υποβαθμίζει το περιβάλλον στην περιοχή του και στο Δήμο Τανάγρας.

Από την ενέργειά του αυτή αναδεικνύονται η αδιαφορία και η ανικανότητα του Κοινοτικού Συμβουλίου, του Αντιδημάρχου και τελικά του δημάρχου Βασίλειου Περγάλια.

Με τη δική μας παρέμβασή επιδιώκουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες που διαμαρτύρονται αλλά «βρίσκουν τοίχο» και το χειρότερο λοιδορούνται από τους αρμοδίους, για τον τρόπο επίτευξης του στόχου, που δεν είναι άλλος από την απομάκρυνση των παράνομα ριγμένων στερεών αποβλήτων κατά παράβαση της σχετικής Νομοθεσίας.

ΠΡΟΤΕΙΝΌΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Καταθέτουμε καταγγελία στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος με θέμα την παραβίαση της Περιβαλλοντολογικής Νομοθεσίας μαζί με φωτογραφίες της παρανομίας και την ακριβή της θέση.

Διαβιβάζουμε το ίδιο έγγραφο σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, όπως φαίνεται και στη δική μας επιστολή που παραθέτουμε από ανάλογη περίπτωση που αντιμετωπίσαμε με επιτυχία, όπου ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΡΕΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΛΕΣΙ. (Σχετικό 1)

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου που λαμβάνει την επιστολή δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντιδράσει, επειδή αλλιώτικα η «καυτή πατάτα» και οι αντίστοιχες ευθύνες θα παραμείνουν στα χέρια της. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην παράνομη απόρριψη στερεών αποβλήτων στο Δήλεσι, λίγες δεκάδες μέτρα από το Κέντρο Γεροντολογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο (Σχετικό 2)

Ταυτόχρονα ενημερώνουμε εγγράφως και τη ΣΑΝΚΕ ΕΠΕ (ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΣΦΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ). Από τους ανθρώπους της, αλλά και από την ηλεκτρονική της σελίδα βρίσκουμε ένα ποταμό από πληροφορίες για τη διαχείριση των αποβλήτων.

ΤΛΦ 693 246 2292,  698 600 8415

Email: dimstam@otenet.gr

Και πιστέψτε μας.

Από το συνδυασμό των ανωτέρω ενεργειών τα αποτελέσματα έρχονται πολύ νωρίτερα από όσο πιστεύετε, όπως ακριβώς συνέβη και με την παράνομη ρίψη στερεών αποβλήτων από ανακατασκευή οδού προς το Κέντρο Γεροντολογίας, στο Δήλεσι.

ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΛΕΚΑΝΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ!

20.12.2020

Για το ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

Δείτε την σχετική ανάρτηση
Εγκλημα κατά του περιβάλλοντος στην Τανάγρα-Βίντεο-Φωτογραφίες

Σχετικά